Actueel

WereldKidz biedt uitdagend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

WereldKidz biedt uitdagend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen.

WereldKidz is al ruim 7 jaar dé expert op het gebied van voltijds hoogbegaafden onderwijs in Maarssen. Na het succes van het toparrangement op WereldKidz Tweesprong, locatie Duivenkamp wordt het concept komend schooljaar uitgebreid naar WereldKidz Palet en WereldKidz Bolenstein. Het onderwijs in het toparrangement sluit aan bij de onderwijsbehoefte van hoogbegaafde leerlingen. Deze leerlingen leren op een andere manier en hebben behoefte aan uitdagend onderwijs passend bij hun niveau.

Hoe ervaren de leerlingen het onderwijs in het toparrangement? We vroegen het aan Hanna (10 jaar), leerling in Topklas 7 op WereldKidz Tweesprong, locatie Duivenkamp. Hanna zit al vanaf de kleuters op school en vanaf groep 4 in de Topklas. Bij de kleuters deed ik ook mee aan brainwave. “Vanaf de kleuters deed ik ook het Vragenkabinet, Bolleboos en Brainwave en in de Topklas zit ik nog meer op mijn plek. Wij krijgen minder gewone lessen en meer uitdaging.”

“Die uitdaging in de Topklas vind ik fijn” vertelt Hanna. Omdat ze later schrijver wil worden is het vak stellen (schrijven) haar favoriet. Maar ook onderzoeken & ontwerpen (O&O) en ‘out of the box’ vindt ze leuk. “Bij O&O maken we in groepjes een product. We hebben laatst bijvoorbeeld een filmpje gemaakt voor geschiedenis over een reis naar het verleden met een tijdmachine.” Bij filosofie, strategische denkspellen en brainwave doen er ook flexers mee.

Hanna is blij met haar twee juffen. “Juf Esther en Marianne zijn heel erg aan te raden. Juf Esther is precies goed tussen streng en soepel. Ze geeft lessen waarbij je moet nadenken, zoals close reading en slimme teksten. En juf Marianne geeft alle leuke vakken.” Ook in de klas zit Hanna op haar plek. “Ik kan met veel kinderen goed overweg. We hebben een leuke klas en werken vaak met elkaar samen. En in de pauze voetballen we altijd met de hele groep.”

Op de vraag of Hanna de Topklas zou aanraden aan andere kinderen zegt ze: “ Ja! Maar het verschilt per kind. De één vindt het fijn in de reguliere groep en de ander leert liever in de Topklas.”

Wilt u meer weten over het toparrangement? Voor meer informatie kunt u contact opnemen:
Jantinevanderlecq@wereldkidz.nl of jantinaverwaal@wereldkidz.nl.
Media
  • 22fdfe98-e1a8-47ad-90c2-28ed65b9c823.v3 1